Wednesday, February 1, 2012

Karut abang-abang.

Bila online fesbuk je gua dah nampak dah, zaman tu dah kembali. Generasi je lain. Generasi pasca SPM dah mula mengawal bilangan remaja ketagih fesbuk. Kaya la hang Makjukenbeg.

Bak kata dodol, zaman ni, kalau lu jalan-jalan pergi McD, KFC, Mydin, Starpucks dan sebagainya, confirm cashier dan pekerja major budak-budak pasca SPM. Baguslah kerja, cari ilmu, cari pengalaman.Bila lagi nak rasa jadi kuli batak ye dak?

Bab-bab jadi kuli batak ni tak payah cakap la, gua memang dah biasa kena maki dan dicerca dah dulu. Nasib tak kena buang kerja je lagi. Tapi takpe, gua ambil positif semua tu. Kumpul duit banyak-banyak, dah dapat result SPM gathering pulak dekat mana-mana sambil berfoya-foya.( Yang ni jangan ikut ). Duit yang dikumpul tu sebaiknya buat simpan dalam Tabung Haji. Daftar haji cepat-cepat.

Yang terpilih PLKN tu tahniah, duit elaun dah ada dah. Niat je nak datang sebab nak berseronok. Kan fun tu. Kih kih kih.


"Ijazah terbaik datangnya dari jalanan"- Mentera Beradu


KLIK DISINI

2 comments:

eva said...

dulu sronok dpt gaji walaupun ckit, esok hari duit dah habis dh ;D

yad'z said...

huhuhu... same lah... dulu abes spm carik pengalaman keje.. =)