Saturday, December 24, 2011

Kalaulah VS Nasib Baik

Kadang-kadang, aku selalu terpikir, kenapa la aku loser sangat.

Kerana apa? : Terlalu banyak penggunaan perkataan 'kalau la' dengan 'nasib baik'

Contohnya:

- KALAU LAH dulu aku belajar betul2, mesti sekarang aku dah fly dah (koya giler! =.=)

- NASIB BAIK aku elak motor tu tadi, KALAU tak mampus mamat tu.

Faham maksud aku? Tak faham xpela.

So, kita kena la kurangkan pemggunaan perkataan diatas. Bab kata pepatah melayu
"Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian takde guna dah."

Sekian =)

2 comments:

missnadira said...

jangan asik fikirkan what ifs, tak bagus, what ifs tak semestinya good option for us, if its good for us then we'd be doing the what if right now get what i mean?

there's nothing wrong with nasib baik, and you're not a loser.:P

EG said...

ok. trimas2=)