Wednesday, May 25, 2011

Evergreen.

Apakah Evergreen? 

Setahu aku yang tak berapa berilmu ni, Evergreen ni benda yang tak luput dek panas tak lekang dek hujan.(betul ke ni? kih3)


Apakata mereka?


"47 years later and we are still listening and still receiving the same joy!"  -mr. anon


Evergreen ni boleh dikatakan semua orang layan, baik tua ataupun muda. -dato' g


Terdapat pelbagai benda yang boleh dikategorikan sebagai Evergreen kat Malaya ni.
Antaranya….


Lagu Raya.

Zaman P.Ramlee dengan Saloma punyer lagu raya sampai Black Dog Bone, Sudirman, M. Nasir, semua2 tu meninggalkan kesan yang sangat mendalam dalam diri semua penduduk Malaya. Tak kira la insan tersebut lahir pada zaman 60 an ke, 90 an ke, semua dengar lagu yang sama. Tak kan bosan punyer la. Namun begitu, pada pemerhatian aku la, zaman sekarang punyer lagu raya serius hampeh. Tak sesuai  lansung dengan suasana hari raya. Konklusinya, aku tak berape suke dengar lagu raya yang baru2 ni. hahahaLagu Rabbani pun layan ape? haha.


Movie.
Siapa tak pernah tonton citer ni? Bukan cerita yang ketinggalan zaman, kau yang ketinggalan. Nampak je cerita2 ni hitam putih, tapi tengok banyak kali pon confirm boleh gelak punyer. Ayat yang diorg cakap, body language, semua orang boleh hafal dah. Susah nak cari filem2 macam ni dah zaman macam ni. Tengok sekali je. Lepas tu lupa dah.


Yang ni serius gua minat beb. hahaha

Yang ni bukan dalam Malaya, tapi Evergreen jugak kot.Sampai sekarang, ada je orang nyanyi lagu ni, letak lagu ni dalam mp3 diorg, buat rambut macam diorg. Haha. Btw, jangan gelakkan apa yang orang minat, kalau tak nak orang gelakkan apa yang kita minat.
Akhir kata, pada pendapat anda, apakah evergreen itu? Contohnya?

p/s: Gua tau lagu The Beatle ni je. Ada lagi tak lagu diorang yang boleh layan? =)
       No comments: