Tuesday, May 1, 2012

Pergi

Haritu gua ada jumpa seorang kawan. Dah lama gua tak jumpa dia, maka panjang la sembang kencang kami. Borak-borak sambil minum air di kedai mamak. Bila dah takde idea tu, masing-masing tengok air jela sambil berdiam seribu bahasa.

Antara topik yang kami bualkan ialah pasal teman tapi mesra kawan gua ni. Menurut kawan gua, dia baru je break up. Tapi masih kawan lagi. Namun, senyuman masih terukir dibibirnya. Gua ingat dia dalam kesedihan.
 
Sebelum balik, kawan gua cakap macam ni dekat gua. "Aku bukan tak sedih EG, tapi aku cuba berfikir positif. Apa yang aku hilang? Perempuan lain ramai lagi. Yang patut sedih minah tu la, dia dah kehilangan orang yang betul-betul sayang dia. Tapi, kau jangan salah faham, gua yang salah sebenarnya. Gua juga ada terfikir, mungkin gua ni tak layak untuk dia. Kah3." kata kawan gua, ringkas tapi padat.

Gua pon terdiam dan berfifkir sejenak. Lantas gua start motor buruk gua dan terus pulang ke rumah.



Aarif Azmi said: Salam, guys, Im entering Digi WWWOW Awards for Photojournalist Of The Year. Was hoping for some sympathy vote from you guys =)






Apa lagi, Vote lah cepat!

6 comments:

ZYASH said...

teman tapi mesra.

tiga minit said...

cinta dtg dan pergi...but good friend stays around..

SAYA BUKAN SAMDOL said...

Yang patut sedih minah tu la, dia dah kehilangan orang yang betul-betul sayang dia.

ayat dia buat gua nak favorite teruihhh

! Arjunakirana ! said...

kasih sayang tidak akan terjalin jika tiada hubungan nikah kahwin...

maka aku balik terus dengan menaiki basikal buruk ku huhuhuh :)

aRa ❤ aFiq™ said...

dtg vote :)

chii said...

heheh...ayat nak sedapkan ati..tp xpela..org kata..bunga skrg lg byk drpd kumbang kan :)