Wednesday, October 19, 2011

Otaku

Otaku ni menurut kamus aku la- Peminat fanatik dalam anime, manga ataupun games.

Menurut Wikipedia plak- Otaku (おたく / オタク) is a Japanese term used to refer to people with obsessive interests, particularly animemanga, or video games.


Dalam hidup aku ni ramai otaku aku dah jumpa dah. Kadang2 tak bley blah gak la diorg punyer minat tu. 


Mr 1- Sanggup menghabiskan duit gajinya dengan membeli figura2 dekat e-bay.




 Mr 2-Hafal serba serbi watak robot Gundam yang macam cibai banyak giler. Apa yang korang perlu buat. Sebut je nombor kat badan Gundam tu, confirm dia boleh cerita punyer. Dengan detail2 sekali. Hahaha




 Mr 3- Menghabiskan wangnya kearah komik2. Yang ni agak legend. Umur dah berusia, tapi komik tetap dihati. Hahaha.






Akihabara-Tempat yang agak terkenal dengan tempat gathering otaku-otaku. Berdekatan dengan Tokyo.




Gua pon ada jugak beli baju One Piece ni. Amacam, kira Otaku tak? Kih3.








Apapepon, duit habis banyak beli figura dan komik, jangan lupa nafkah anak bini, mak ayah, sedekah amal jariah, hutang rumah kereta dan sbgnya. Dah lengkap semua tu, nak beli, beli la. 


Masa kena pandai bahagi, jangan 24/7 je layan anime. Al-Quran pon jangan lupa nak dibaca dan diamalkan.=)








Sumber: wikipedia

3 comments:

luqman said...

dak umah aku pon semangat layan budak getah ni.haha

EG said...

hahaha. standard la tu. serius addict. haha

apo apo entah said...

jgn lupe wat entry pasal otakmu plakkk.....gurau je