Tuesday, April 19, 2011

Oh hidup..

Perkara yang perlu dibuat kalau la aku nak beli kereta ni dalam usia 20-an cash!





  1. Sarapan, makan tengahari, makan malam semua dekat surau@masjid yang ada kenduri. Oleh itu, aku kene beli satu diary khas untuk untuk menguruskan lokasi tempat makan aku setiap hari. Takpon makan free kat rumah mak ayah je tiap2 hari. SAVE!
  2. Tak payah beli rumah dulu. Tumpang rumah mak ayah. Sewa free, bil air+ eletrik free, makan pon free+sedap. Kih3.
  3. Pakai je baju bundle. Bak kata pepatah, "Biar papa, asal bergaye". hahaha.
  4. Jangan merokok. Shisha pon sme.(Nak hisap shisha pon kene makan kat kedai dulu kn? Ye tak? haha)
  5. Duit biasiswa@elaun simpan guna 50% je. Yang lain simpan.
  6. Cuti semester kerja part time.
  7. Jangan join MLM
  8. Tak payah beli broadband. Guna je wi-fi kat kedai mamak.
  9. Tak payah tengok wayang, download je movie.
  10. Elakkan kena saman dengan pengawal keselamatan.

Kepada yang ade idea, bley kemukan dalam komen. =)



7 comments:

aku nabihahaha:) said...

sedih la entry ni. haha

fif said...

mintak sedekah rumah ke rumah. tp rumah aku jangan la, memang kena balik botol kang :P

adham2207 said...

haha,,,terbaek shah...xD

EG said...

nabiha: haha. bley la bantu aku jayakan misi aku ni.

fif: cibai kau. rumah ko rumah pertama aku pegi! kih3

adham: trimas.

Rizal Maula [Speechless] said...

kau masok realiti tv je. konpem duet byk masuk.

Rye Skema said...

mmg best hidup kan..

EG said...

mola: realiti tv? kih3. aku xske.

rye: =)