Friday, April 1, 2011

Saya yang tak ke oversea =(

Mood: Kecewa dengan diri sendiri, sedih, malu dan etc.

Selama aku hidup lepas SPM ni, ade la aku dapat beberapa pandangan+tamparan hebat mengenai diri aku yang tak ke oversea ni. Sumpah aku jeles ngan orang yang dapat pegi. Yela, Siapa la aku nak kesana kan.


___________________________________________________________________


Keadaan 1:


Student X: Bro, result hang ape cter?


Aku: Entahla, cukup2 makan je =(. Ko?


Student X: Aku straight A, pelajar terbaik skola tu! ( bangga2 )


Aku: Tahniah2.


Student X: Tu la hang, mamapapa hang hantar hang pegi ngaji kat skola hang pegi dok main2 kat sana.


Aku: (Speechless seketika) Ok, syukran.( Dalam hati: kepala bapak kau, ingat aku ni tak reti ke nak blaja ke ha! sedap2 mulut je nak kate aku ni kuat main (walaupun memang betul pon, kih3)).


___________________________________________________________________


Keadaan 2:


En. Q: Uncle rasa ok dah tu, cuma, awak perlu tekun lagi dalam study.
Aku: Trimas uncle, isk3 (sebak).


___________________________________________________________________


Keadaan 3:

Sebelum result keluar..
Aunty F: Brape ko target result ko?
Aku: Mesti la straight A+, takkan la straight G. kih3.

Lepas result keluar..
Aunty F: Aok(awak) dapat brape result haritu?
Aku: Koi (I) dapat cukup2 makan je. 6A.
Aunty F: Anak JIRAN makcik dapat excellent reult tau! Dia memang pandai pun. Adik beradik dia semua pandai2.
Aku: Anak makcik plak? (soalan killer)
Aunty F: Anak makcik BIASA la. (speechless)
Aku: Agak dah. (gelak2 setan dalam hati)



___________________________________________________________________





Apapepon yang penting aku dengan diri aku, tak dapt pegi oversea pon takpela, nak buat macam mana kan, takde rezeki. Kepada insan yang memberi kritikan membina tu, terima kasih banyak2. Yang suka merendah-rendahkan diri aku, kau tengokla nanti siape aku. (Cibai waklu betul)


Kepada adik2 yang dapat baru dapat result tu, SPM bukanlah penghujung hidup. Fail SPM tak bermakna fail dalam hidup. Kehidupan perlu diteruskan jua.



Pesanan penaja: Makcik jual keropok lekor sangat baik, beli satu percuma satu, beli dua percuma dua. Semoga makcik dimurahkan rezeki oleh Allah.

6 comments:

aku nabihahaha:) said...

hahahaha....nais!!

miss bella said...

haha..you're right.. spm is not the final ways in life...even if you're still here, you still can be excellent in your course.. and for me you're excel in your studies.. you're great bro..

zatyfeena said...

best ke pegi oversea?

Ajie Mohd Tahir said...

aku suke keadaan 3.XD

mal lia said...

hehe...mcm2..:p

encik raihan said...

blog walking..sila2 lah follow blog ak k..